Bestnye tengok buah ni, rase macam nak makan terus saja.
Syaza sabar....jap lagi kita belasah.
Nanti... dah tak sabar dah.... tunggu sat...
Anggur warna ni kureng skit, aku rekemen makan anggur warna merah cerah.
Kena korek rahsia macam mana tanam anggur ni, nanti boleh la petik banyak-banyak
First time petik buah anggur....gembiranya rasa .....
tapi kontrol hensem pun ada gak.....heheh
Sepatutnya penuh sebakul petik anggur ni, tapi memandangkan poket tak berapa tebal. Apakan daya......
Budou yg berjaya dipetik...
Kore wa budou desu. Kat sini ada 3 warna. Hijau, merah dan ungu. Tapi yg warna ungu tu kureng skit.
Close-up buah anggur.
Petik dari pokok, tak payah basuh, bebas racun perosak, enak dimakan begitu saja
Ni untuk santapan pengunjung, kalau tak cukup kenyang mintak lagi.
Free jer.
Syaza makan .... makan sampai kenyang
Makan jangan tak makan, sedap tak.
Layanan yg bergitu mesra dari tokei kedai.
Buah anggur yg dipetik akan dibungkus mengikut kehendak pelanggan
Nak offer tolong bungkus, Bahasa Jepun fail......jadi tengook je laa
Ni la anggur yg dipetik telah dibungkus.
1500 gram = 1500 yen
Begitu puas betul Cik Yah kita, dapat petik anggur,
lain kali kita datang petik epal la plak.
Mendengar taklimat cara-cara memetik anggur sebelum ke ladang anggur.
Sohiful sorang saja yg paham.
Aku, sheikh haram...... apa dia cakap ha....
Ni la ladang anggur, agak besar jugak ladang ni, siap bertutup dan berbumbung lagi.
Senang, kalau hujan pun boleh datang petik.
Bertolak pulang ke kaikan dan sampai pukul 7.50 malam.
Malam ni mimpi petik buat epal plak.
Sunday, August 17, 2008
Kurume: Grapes Picking 16/8/2008
Pukul 10.30 pg bertolak dari rumah Sohiful ke Kurume (Fukuoka Prefacture), kira-kira 50 km. Kawasan ni terkenal dengan aktiviti memetik anggur.Perjalanan mengmbil masa selama 1 jam 30 minit. Cuaca pada hari ni agak mendung dan dijangkakan hujan akan turun. Tapi tak pa, sungguhpun ribut datang melanda kami tetap akan datang, tunggu......
First time tengok buah anggur kat pokok, rasa macam nak pi petik semua saja.
Syaza ni la buat anggur yg kita selalu petik kat kedai....Orang Jepun cakap "Budou"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment