Pd minggu ni (20/6/2009), Keiko san datang ke rumah kami bersama anaknya Ema chan untuk menunjukkan cara-cara memasak "Udon". Siapa lagi yg bergeumbira kalau bukan budak2 ni....depa ni memang kaki Udon. Tapi kali ni bukan makan kat kedai, tapi makan sampai kenyang kat umah. Bab nak sediakan bahan2 lain tu kira tak dak masalah, tapi mai bab nak buat kuah tu yg tak berapa nak reti. Nasib baik le ade Si Keiko san ni sudi nak ajar masak Udon ni. Siap sudi temankan kat JUSCO beli barang2 keperluan udon ni.
Peace
Berselera nampak, Kalau tak 2 pinggan tambah ....lain kali tak payah buat dah.
Biasanya Si Keiko san ni buat kuah udon ni pakai perencah yg dah siap jual kat kedai.....lagi senang, tapi dia kata kalau buat sendiri lagi sedap......
Beberapa bahan seperti (こんぶ)rumpai laut, (にぼし) ikan bilis, dan (はなかつお) ikan kering dimasak bersama.
Macam tak cukup tangan jer....sedap ke Syaza.
Semua dah kata sedap.....nanti WEST (ウエスト) hilang pelanggan ler cam ni. Apa2 pun minggu depan giliran Cik Yah kita plak nak tunjuk cara masak tomyam.
6 comments:
dapnyer nampak diorang makan...lepas pantang nanti nak gi jalan2 umah akak lah, leh makan udon ngeh3x
no problemo....kami buat sama ngan menu ウエスオ punya.
macam laksa jepun aku tengok...boleh lawan laksa penang tak?
Apa2 pun laksa penang tetap menjadi pujaan hatiku...
Helo bro, bila nak balik Malaysia? Hari Ahad lepas aku baru dapat baby boy...alhamdulillah
Aku balik Mesia sept ni. balik nak raya beb. Dah setahun setengah ada kat Jepun ni. Nanti ada rezeki boleh ler kita jumpa.
Baguih le dapat sepasang...kalu ade rezeki tambah lagi kot.
Post a Comment